“Kwaliteitsvolle fietskleding met een verschil”

Na 30 jaar ervaring in het produceren van custom fietskleding voor professionals, gebruikte men, in 2013, de opgebouwde kennis, ervaring en passie om een eigen merk te introduceren voor de consument. Alé was geboren! 

De visie? Nieuwe, frisse en kwaliteitsvolle fietskleding op de markt brengen. Bij het dragen van Alé zou je opvallen. Ze introduceerden hun merk dan ook met fluokleuren. Vandaag de dag staat kleur nog steeds centraal in hun designs. Slagzinnen als “stand out” en “no boring” zijn vanzelfsprekend geworden. 

Het ontwikkelen van fietskleding is niet langer hun job, het is hun passie. Hoewel ze fietskleding voor iedereen met een voorkeur voor felle kleuren produceren, wist Alé al snel dat ze vooral bij vrouwen populair zouden worden. Zo hebben ze sinds 2011 dan ook een eigen professioneel team, nl. Alé Cipollini.

ALÉ is technische fietskledij geproduceerd door A.P.G. srl, ontstaan in 1989 en gevestigd in de provincie Verona. Het bedrijf telt een 100-tal medewerkers die tewerkgesteld zijn in een fabriek vlakbij Verona waar eveneens het Research Laboratory gevestigd is dat instaat voor research en ontwikkeling van de technische materialen en oplossingen voor wielerkledij.

Dankzij de ultieme combinatie van onderzoek, technologie én de technische ondersteuning van verschillende atleten is ALÉ het merk met een geavanceerde know how. Het commitment van A.P.G. binnen het professionele wielercircuit zorgt voor uitstekende kwaliteitsnormen en productkenmerken die de prestaties en het comfort van de atleet alleen maar ten goede komen.

ALÉ heeft over de jaren heen voor verschillende prof- en amateurploegen fietskledij geproduceerd. Het merk staat de dag van vandaag gekend voor zijn uitstekende productiekwaliteit, en tevens voor zijn aparte designs die kleurrijk en onderscheidend zijn, die bovendien vooral een perfect pasvorm bieden.

“To ride in a piece of Alé kit is to support a brand of great heritage – one that flies the flag of unwavering quality, celebrates women’s cycling and, above all, celebrates the essence of what cycling is about: passion, community and dedication to a great sport.”

B2B Webwinkel

Fiets- en sportwinkels kunnen direct bestellingen doen via onze B2B webshop. De login is uw E-mailadres. Het wachtwoord is u bekend. Mocht u nog geen wachtwoord voor de B2B hebben neem dan contact op met uw Bowdy & Brave contactpersoon. Particulieren kunnen niet rechtstreeks bij ons kopen, wij verwijzen hen steeds door naar onze dealers.