“All cyclists start at the bottom.
Make sure you protect yours!”

Het nut van een goede chamois crème moeten we u ongetwijfeld niet duidelijk maken. Niets lastiger na een goede fietstocht dan de irritatie en gevoeligheid van uw huid die ontstaat na een goede fietstocht. Niets lastiger? Misschien nog één iets: de dag erna terug in het zadel kruipen.

Chamois Butt’r werd ontwikkeld in 1988 door Steve Mathews, fysiotherapeut en wielerfanaat pursang. In samenwerking met professionele atleten, artsen en apothekers ontwikkelde hij Chamois Butt’r crème die de huid beschermt tijdens het fietsen en deze ook herstelt na het fietsen. 

Nadat de eerste stappen werden genomen stond Steve Mathews niet stil. Hij werkte constant aan verbeterde formules om uiteindelijk te komen tot het product dat in de Verenigde Staten potten breekt. Het merk staat nu aan de start van een internationale verspreiding en wij helpen graag in dit verhaal door het merk in de Benelux te introduceren!

chamois butt'r anti-chafe cream products

Ontdek hieronder het volledige aanbod van Chamois Butt’r.
Wenst u meer info? Neem dan hier contact op!

De hieronder beschreven crèmes zijn vetvrij en verbeteren het comfort reeds kort na het aanbrengen. Bovendien verzachten ze de eerder geschaafde of geïrriteerde huid. De producten kunnen makkelijk uit kleding gewassen worden en zullen uw kleding niet beschadigen of verkleuren. Tot slot bevat geen van deze producten parabenen, ftalaten, gluten of kunstmatige kleur- en/of geurstoffen.

Chamois Butt’r Original

De Original versie van deze vetvrije chamois crème, geschikt voor elk zeem, bestaat reeds 25 jaar. Deze crème smeert, kalmeert en verzacht de huid en dit, voor, tijdens en na de rit. Hij werd, net zoals de andere producten, ontwikkeld door fietsers en is geschikt voor elke atleet. Beschikbaar in een 9ml zakje of een 235ml tube.

Chamois Butt'r - Eurostyle

Chamois Butt’r Her

’s Werelds eerste chamois crème met een PH-neutrale waarde, speciaal voor dames. Elke chamois crème is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, maar deze crème werd speciaal voor vrouwen ontwikkeld door een vrouwelijke sportgeneeskundige arts in samenwerking met professionele vrouwen fietsers. Bovendien voegde men Aloe Vera, Green Tea Leaf Extract, Tea Tree Oil, Shea Butter en Lavendelolie toe voor hun natuurlijke voordelen. Beschikbaar in een 9ml zakje of 235ml tube.

Chamois Butt'r - Coconut
Chamois Butt'r - Original

Chamois Butt’r Eurostyle

Ervaar een extra verzachtend en verfrissend gevoel dankzij de toevoeging van Menthol en Witch Hazel. Geschikt voor elke fietser, zeker voor zij die een iets traditionelere (naar Europese normen) crème wensen. Beschikbaar in een 9ml zakje, 235ml tube of pot.

Chamois Butt'r - PH Her

Chamois Butt’r Coconut – NEW

Na 5 jaar onderzoek kwam deze verzachtende crème op de markt. Hij is geschikt voor de meest gevoelige huid. Er werd organische cocosnootolie en Shea Butter toegevoegd voor een diepe hydratatie. Herstellende ingrediënten bevatten natuurlijke antiseptische eigenschappen om de reeds geschaafde/geïrriteerde huid te verzachten en te kalmeren. Bevat ook Vitamin A&E, Aloe Vera en Tea Tree Oil. Beschikbaar in tubes van 235ml.

B2B Webwinkel

Fiets- en sportwinkels kunnen direct bestellingen doen via onze B2B webshop. De login is uw E-mailadres. Het wachtwoord is u bekend. Mocht u nog geen wachtwoord voor de B2B hebben neem dan contact op met uw Bowdy & Brave contactpersoon. Particulieren kunnen niet rechtstreeks bij ons kopen, wij verwijzen hen steeds door naar onze dealers.