“Feel safe.
Record your ride.”

De wielersport, zowel recreatief als sportief, is de laatste jaren alleen maar aan het groeien in onze samenleving. Ook de woon-werkverplaatsingen gebeuren steeds vaker met de fiets. Een fenomeen dat we jammer genoeg zien meegroeien is het aantal fietsongevallen.

Enkele jaren geleden was Kingsley Fiegert het slachtoffer van een katapultaanval vanuit een wagen tijdens zijn fietstocht. Toen hij hier melding van wou maken stootte hij al snel op een probleem: hij had geen enkel bewijs. Vanuit deze ervaring ontstond het idee om een dashcam te ontwerpen speciaal voor fietsers. Om ervoor te zorgen dat er niet te veel extra gewicht aan de fiets zou toegevoegd worden integreerde hij de dashcam met een andere noodzakelijke tool die de veiligheid bevordert: de verlichting.

Zo ontstond de FLY6, een 100-lumen achterlicht met een full-hd 1080p camera die ook audio opneemt. Met zijn levensduur van 7 uur is hij perfect bruikbaar tijdens langere ritten en in minder dan twee uur is hij weer volledig opgeladen. De smart-loop functie zorgt ervoor dat de geheugenkaart de oudere beelden verwijdert om constant te kunnen opnemen, ook als de kaart vol zou zijn. Indien de FLY6 een ongeval detecteert dan worden de beelden van dat moment vastgezet zodat je deze erna zeker kan raadplegen, zo fungeert dit licht als een black-box op je fiets. Naast het veiligheidsaspect kan je de beelden natuurlijk ook gebruiken om na de rit te uploaden op strava om je volgers zo te laten zien welke prachtige stukken landschap je die dag doorkruist hebt. Tot slot is er nog een anti-diefstalfunctie die een melding geeft op je smartphone via de geïntegreerde applicatie als je fiets in beweging is wanneer dit niet moet.

Omdat niet alle ongevallen kunnen gefilmd worden langs de achterkant van de fiets ontwierp Cycliq ook de FLY12. Dit 600-lumen voorlicht heeft dezelfde functionaliteiten als de FLY6. De combinatie van beiden zorgt ervoor dat elk incident volledig gefilmd kan worden dankzij hun 135° cameraview. Om het stuur niet te belasten met een extra mount bracht Cycliq ook de dual-mount uit. Hiermee kan je vrijwel elke fietscomputer in combinatie met de FLY12 monteren op één mount.

Meer weten over de Cycliq FLY6 en FLY12?

B2B Webwinkel

Fiets- en sportwinkels kunnen direct bestellingen doen via onze B2B webshop. De login is uw E-mailadres. Het wachtwoord is u bekend. Mocht u nog geen wachtwoord voor de B2B hebben neem dan contact op met uw Bowdy & Brave contactpersoon. Particulieren kunnen niet rechtstreeks bij ons kopen, wij verwijzen hen steeds door naar onze dealers.