Een nieuw tijdperk voor Feryn!

oud huis bowdy & brave feryn

Jean-Pierre Feryn, gepassioneerd wielrenner sinds zijn 14, startte op 25-jarige leeftijd als vertegenwoordiger bij een groothandel van wielrenartikelen. Vanwege zijn passie voor de fiets en zijn ondernemingszin richtte hij niet veel later zelf een bedrijf op. Met beperkt budget ontstond Feryn Cycling in dit kleine huisje in Kapelle-op-den-Bos.

Feryn begon met het verdelen van merken zoals Sportful, Castelli, Giordana, Carrera… In 1994 werd er gezocht naar een nieuwe locatie ter uitbreiding van het bedrijf. Feryn vestigde zich in Willebroek.

willebroek magazijn showroom
carrera jp feryn
Het was hard werken, maar Jean-Pierre bleef volharden. Na het verlies van Castelli, wat toen nog voor het grootste deel van de omzet zorgde, ging Jean-Pierre op zoek naar een nieuw kledingmerk waar hij zich volledig achter kon zetten.  Hij bouwde ASSOS uit tot het bekendste merk in de Benelux en werd tevens grootste klant van ASSOS wereldwijd.

Ook andere merken voegden zich bij het portfolio zoals o.a. Fulcrum, Gaerne, Campagnolo, Tacx, Rudy Project, Veloflex,… Feryn groeide uit tot een van de grootste distributeurs van de Benelux.

Naast het verdelen van kledij en accessoires, produceerde Jean-Pierre ook zijn eigen fietsen, kledij, accessoires en onderdelen. Dit resulteerde in volgende merken: ProraceCuesta en YAW. Elke wielrenner, van beginner tot prof, kan bij Feryn zijn totaalpakket op maat bestellen.

mensen praten bowdy & brave claudio chiapucci
jean-pierre feryn historiek bowdy & Brave

Giovanni Feryn, zoon van Jean-Pierre, die al enig tijd mee in het bedrijf actief was, nam in 2018 het bedrijf volledig over. ASSOS, dat opgekocht werd door een Amerikaanse private equity firma, koos voor een nieuwe strategie en stopte zijn samenwerking met al zijn verdelers. Hierdoor startte Giovanni ironisch genoeg op ongeveer dezelfde wijze als zijn vader. Hij kon echter wel beroep doen op de kennis en ervaring van zijn vader en ging op zoek naar nieuwe merken om zich volledig achter te zetten wat resulteerde in volgende topkleding merken: Q36.5 en Alé.

Vanaf 2020 verandert Feryn New International zijn naam naar Bowdy & Brave, wat staat voor “Goed & Moedig”. Met deze beslissing start Giovanni een nieuw hoofdstuk en wil hij samen met zijn team, de leveranciers en de klanten bouwen aan de toekomst. 

bowdy & brave logo png

In 2023 werd er een nieuw merk toegevoegd aan het assortiment. Bowdy & Brave werd de nieuwe officiële verdeler van “The Ace of Cycling”, het Italiaanse Colnago.

Colnago heeft de ziel van een kampioen. Ze dragen de glorie van honderden overwinningen. Ze streven naar niets anders dan uitmuntendheid. Met een merk als Colnago bouwen we verder aan de ideologie van het verdelen van premium merken.

“We denken niet langer in producten, maar in concepten. We verzorgen de nodige opleidingen, product trainingen, productpresentaties en productvoorstellingen in onze showroom of bij de klant, zodat elk merk de aandacht krijgt dat het verdient. We werken elke dag aan een goede service op vlak van leveringen en productbeschikbaarheid. Bovendien ondersteunen we vaker fully branded winkelinrichtingen tot zelfs shop-in-shop concepten. Daarnaast introduceren we in 2020 ook een volledig nieuw geïntegreerd platform en hopen onze klanten hier nog beter mee van dienst te zijn. M.a.w. partnerships met onze dealers staan centraal binnen onze nieuwe strategie.”

Giovanni Feryn, Managing Director