An extreme vision of the future of competitive cycling clothing

Q36.5 is opgericht in 2013 door Luigi Bergamo die toen al meer dan 20 jaar werkervaring had op het hoogste niveau in de sector. Hij ontwikkelde zijn eigen innovatieve (en revolutionaire) visie op vlak van fietskleding. Q36.5 innoveert en experimenteert voortdurend. Het is fietskleding voor de pure renners die het verschil in kwaliteit waarderen.

“Gewicht is niet het doel, maar het resultaat”

De droom van Q36.5? Het ontwikkelen van fietskleding van de toekomst. Ze werken samen met Italiaanse elite textielpartners om exclusieve en de meest kwaliteitsvolle stoffen in de wereld te ontwikkelen. Dankzij de combinatie van de kwalitatief hoogwaardige stoffen, speciaal voor de wielersport, en de styling/het design van de kleding, is Q36.5 in staat om de lichtste fietskleding in de wereld te produceren.

Daarnaast benaderen zij het doel van fietskleding op een andere manier. Het echte doel van sportkleding, onafhankelijk van de sport (fietsen, lopen, klimmen…), is het behoud van een gezonde en vooral stabiele lichaamstemperatuur. De ideale lichaamstemperatuur tijdens het sporten bedraagt dan ook 36.5°C. Bij het behoud van deze stabiele lichaamstemperatuur zal de wielrenner beter kunnen rijden en meer comfort ervaren.

Eco sustainability

Q36.5 controleert continu de kwaliteit van het materiaal. Dit is gemakkelijk aangezien het gehele productieproces een beperkte voetafdruk heeft van 300 km² in Bolzano. Dankzij de korte transportafstanden blijft de vervuiling laag. Bovendien houden de leveranciers van Q36.5 zich aan een eco-duurzame productie met minder water en indien mogelijk hergebruiken ze water op een eco-productieve manier. Q36.5 gebruikt steeds eco-duurzaam materiaal zoals gerecycleerde garen, biologisch afbreekbare en natuurlijke vezels.

B2B Webwinkel

Fiets- en sportwinkels kunnen direct bestellingen doen via onze B2B webshop. De login is uw E-mailadres. Het wachtwoord is u bekend. Mocht u nog geen wachtwoord voor de B2B hebben neem dan contact op met uw Bowdy & Brave contactpersoon. Particulieren kunnen niet rechtstreeks bij ons kopen, wij verwijzen hen steeds door naar onze dealers.