Magped, the innovative patented
magnetic safety pedal.

De Magped veiligheidspedaal is een echte innovatie voor mountainbikes en e-bikes. Dankzij dit gepatenteerde magneetmechanisme klikt u uw voet op een snelle en simpele manier los van uw pedaal. In vergelijking met de standaard klikpedalen wordt het risico op een valpartij en verwondingen beperkt tot een minimum. Bovendien houdt u het hoofd koel voor een probleemloze fietservaring zonder angst. 

Circular motion

De Magped pedalen zorgen voor een continue cirkelvormige beweging voor zowel uw trekspieren (70%) als uw buigspieren (30%) en resulteren in een maximale rijprestatie. Vooral tijdens lange ritten voelt u het verschil.

Gewicht

Deze high-end pedalen zijn gemaakt van een licht CNC gesneden aluminium met CrMo of titanium spindel. Alle Magped pedalen zijn qua gewicht zeer concurrerend met andere high-end pedalen- ondanks het toegevoegde magneetsysteem.

Positionering

De pedalen laten een lichte “twist” van de voet toe waardoor u minder belasting krijgt op de enkels. Bovendien kan de voetpositie naar voor of achteren gedraaid worden, zonder verlies van trekkracht. Hierdoor geniet u van een ideale positie bij het klimmen en afdalen. 

Technologie

De Magped is uitgerust met 3 afgedichte industriële lagers van hoge kwaliteit. De pennen kunnen indien nodig worden verwisseld. De hoogwaardige neodymium magneet is instelbaar d.m.v. een geïntegreerd polymeer demperunit.

Trekkracht

Afhankelijk van de gekozen pedalen verbindt de magneet tot +/- 18kg aan trekkracht (150 magneet). De kracht ontwikkelt zicht hoofdzakelijk in neerwaartse richting, zodat een snelle en eenvoudige ontgrendeling met een zijwaartse beweging van de voet praktisch zonder inspanning mogelijk is. Ook in de meer kritieke situaties kan de trekkracht zonder problemen in verticale richting overwonnen worden.

Schoenplaatjes

De bijhorende schoenplaatjes zijn gemaakt van anticorrosief staal en zijn compatibel met alle SPD-fietsschoenen. De schoenplaten zijn zeer eenvoudig, binnen enkele minuten te monteren (2 tot 3 schroeven). In vergelijking met andere systemen in de Magped niet gevoelig voor vuil. Daarnaast wordt de “beloopbaarheid” van uw fietsschoen aanzienlijk verbeterd.

 

 

Magped logo

Magnetic pedals
for a safer and more efficient ride…

B2B Webwinkel

Fiets- en sportwinkels kunnen direct bestellingen doen via onze B2B webshop. De login is uw E-mailadres. Het wachtwoord is u bekend. Mocht u nog geen wachtwoord voor de B2B hebben neem dan contact op met uw Bowdy & Brave contactpersoon. Particulieren kunnen niet rechtstreeks bij ons kopen, wij verwijzen hen steeds door naar onze dealers.